TARİHÇE
     Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde 1993 yılında “Beden Eğitimi ve Spor “ Bölümü olarak eğitim ve öğretime başlayan Yüksekokulumuz 14.11.1995 tarih ve 95/7515  sayılı  Bakanlar   Kurulu onayıyla kurulmuş 04.04.1996  tarih ve 5704 sayılı Yükseköğretim Kurulu Kararı ile , Rektörlüğe bağlı “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu” adını almış, son olarak 11/11/2005 tarih ve 2005/9552 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla “Kırkpınar Beden Eğitimi  ve Spor Yüksekokulu” adını alarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.Beden Eğitimi ve Spor Bölümü ve Yüksekokula dönüşmesi aşamasında kurucu Bölüm Başkanı ve Müdürü olarak  Yrd.Doç.Dr. İlhan TOKSÖZ görev almış ve halen bu görevi sürdürmektedir. 2006 yılında Antrenörlük Eğitimi Bölümü, 2008 yılında Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümü, 2010 yılında Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretim Programları açılarak öğrenci sayısı 538 e ulaşmıştır.

GENEL BİLGİLER
     Yüksekokulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi Bölümü- Antrenörlük Eğitimi Bölümü İkinci Öğretim, Spor Yöneticiliği Bölümü- Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretim ve Rekreasyon Bölümü olmak üzere 4 bölüm ve 6 programda eğitim ve öğretime devam etmektedir.

EĞİTİM SİSTEMİ
     Bölümümüz, laik, bilimsel, akılcı, çağdaş, bağımsız düşünen, araştırmacı, yeniliklere açık bireylere yetişme doğrultusunda bilimsel araştırmalar, incelemeler yapmak, bilim ve tekniğin çağdaş olanaklarını sürekli izleyerek bunları eğitim alanında hizmete sunma hedefi doğrultusunda programlarını sürdürmektedir.

EĞİTİM DİLİ
     Eğitim dilimiz Türkçe'dir.

ÖĞRENCİ ve ÖĞRETİM ELEMANLARI DEĞİŞİM PROGRAMLARI
     Üniversitemiz LLP/ Erasmus faaliyet alanı etkinlikleri dahilinde, bölümümüzün yaptığı ikili anlaşma doğrultusunda Bulgaristan, “ Vasil Levski National Sports Academy” sinde bir öğrencimiz 2008-2009 güz döneminde lisans düzeyinde eğitim görmüştür.

İŞ BİRLİĞİ PROGRAMLARI
     Bulgaristan, “ Vasil Levski National Sports Academy” ve  Yunanistan Democritus Üniversitesi ile  öğrenci-öğretim elemanları işbirliği programları sürdürülmektedir.

Avrupa’daki diğer 30 üniversite ile protokol görüşmeleri sürdürülmektedir.

FİZİKSEL İMKANLAR

11'i kapalı toplam 20  dershane, 1 adet Kantin, 1 adet kafeterya, 2 adet kapalı spor salonu, 2adet açık spor alanı, 15 adet öğretim elemanı çalışma odası , 5 adet idari personel çalışma odası , 1 adet ambar, 1 adet arşiv odası, 1 adet toplantı salonu bulunmaktadır.

Teknolojik araçlarımız 40  bilgisayar, 2 fotokopi makinesi, 1 baskı makinesi, 1 faks cihazı, ağ alt yapısı,1 sunucu, 2 kablosuz ağ bağlantı noktası, bölümlere ait seminer odalarında ve dersliklerde bulunan 3  tepegöz, 7  projeksiyon cihazıdır.

Alt Yapının Cinsi

Mülkiyet

Sayısı

Özellikleri
(Büyüklük, Kapasite vb.)

Yarı Olimpik "Kapalı Yüzme Havuzu"

Nizami ölçülerde 25m. x 16m. 400 kişilik

Olimpik "Kapalı Spor Salonu"

Nizami ölçülerde 1500 kişilik

Derslik

2x40 Kişilik, 1x30 Kişilik, 6x20 Kişilik

Halı Saha (Futbol)

Toprak Futbol Sahası

Tenis Kortu

Nizami ölçülerde

Açık "Halı Saha" (Voleybol - Basketbol)

Güreş Salonu

Cimnastik Salonu

Fitness Salonu

Bireysel Sporlar Salonu

Çok Amaçlı Spor Salonu

Nizami ölçülerde

Bu içerik 19.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 7443 kez okundu.